De politie bij de plek waar de trouwstoet werd gecontroleerd NOS | Robert Bas

De deelnemer van een trouwstoet in Rotterdam die ervan wordt verdacht dat hij een agent heeft neergeslagen, is aangehouden. Volgens de politie is het een 25-jarige Rotterdammer. Hij is vanochtend gearresteerd in een huis in Lopik, waar hij zich voor de politie probeerde te verstoppen.

De verdachte werd sinds de mishandeling op 30 augustus gezocht. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Vorige week werden in het tv-programma Opsporing Verzocht nieuwe beelden vrijgegeven van de mishandeling.

Op eerdere beelden was alleen te zien dat de agent op de grond lag:

Agent tegen de vlakte geslagen door deelnemer trouwstoet

Een man in een donker pak sloeg de agent van achteren neer, toen die de overlastgevende stoet wilde tegenhouden. De politieagent is er slechter aan toe dan eerst werd gedacht; hij heeft naast een hersenschudding ook een spierverrekking in zijn nek.

De politie riep mensen die de mishandeling gefilmd of gezien hebben op om zich te melden. Binnen een paar uur kwamen al tips binnen. Het is niet duidelijk of op basis daarvan de verdachte kon worden opgepakt.

De neergeslagen agent zegt dat hij blij is dat de verdachte is gearresteerd. "Ik wil iedereen bedanken die middels een kaartje, een bloemetje of wat voor manier dan ook aan ons heeft gedacht, enorm bedanken", laat hij weten.

De agent deed een maand geleden zijn verhaal bij Jinek:

'Op het moment dat ik hem vast wil pakken voel ik een klap in mijn nek'

STER reclame