Jubilaris Van de Donk: 'Heel bijzonder, het scoren en het zingen'

Uitgerekend in haar honderdste interland maakte Daniëlle van de Donk dinsdagavond de belangrijke 1-0 voor Oranje. Die treffer bleek de inleiding te zijn voor de uiteindelijke 2-0 zege op Rusland.

Tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd in Eindhoven werd Van de Donk kort voor haar doelpunt toegezongen door de duizenden fans op de tribunes.

"Heel bijzonder, het scoren en het zingen. Ik heb nog even geklapt om de fans te bedanken", aldus de jubilaris die voor de aftrap ook bloemen en een medaille in ontvangst mocht nemen.

'Iets minder lelijk'

Rusland weerde zich kranig, merkte Van de Donk. "Het was erg moeilijk voetballen tegen een muur, maar we wisten dat ze een keer gingen breken."

Na de matige vertoning tegen Slovenië op vrijdag, die Nederland uiteindelijk wel won met 4-2, volgde een iets beter duel met de Russinnen. "De vorige keer wonnen we lelijk, dit keer was het iets minder lelijk. Maar slechte wedstrijden moet je ook zien te winnen."

Emotionele Miedema: 'Niet de makkelijkste wedstrijd uit mijn carrière'

Ook voor spits Vivianne Miedema was het een bijzondere avond, emotioneel ook vooral. De speelster van Arsenal scoorde de 2-0 en barstte vervolgens in tranen uit. Tussen de twee interlands door overleed namelijk de opa van Miedema.

"Het was daarom zeker niet de makkelijkste wedstrijd uit mijn carrière", reageerde de topscorer aller tijden die van bondscoach Sarina Wiegman wel de keuze had gekregen om eventueel niet te spelen. Ze stond er toch. "Maar ik ben blij dat ik er voor het team was en het team er voor mij was."

"De knop ging vandaag ook snel om. Ik kom uit een echte voetbalfamilie en ze zeiden allemaal dat ik gewoon moest spelen. Dan is het voor mij ook makkelijker om mijn familie trots te maken", aldus Miedema.

STER reclame