André Klaver was een van de zomerhuisartsen die in de vakantie bijsprong in Vlissingen
In samenwerking met
Omroep Zeeland
NOS Nieuws

Huisarts volgend jaar weer op 'werkvakantie' naar Zeeland

De inzet van tijdelijke huisartsen in Zeeland om de ergste vakantiedrukte op te vangen, is goed bevallen. "Het was een succes en de kans is groot dat we ermee doorgaan", zegt Marian van Hooft van de Zeeuwse Huisartsencoöperatie tegen Omroep Zeeland.

Acht jonge huisartsen kwamen in de vakantieperiode naar Vlissingen om daar een speciale zomerhuisartspraktijk te bemannen. Ze zagen toeristen die door andere huisartsen naar hen werden doorgestuurd. Voor hun diensten werden ze gewoon betaald, maar om hen te 'lokken' mochten ze in die periode ook gratis met hun gezin in een Zeeuws zomerhuisje verblijven.

Het project in Zeeland werd geboren uit nood: in de vakantieperiode komen duizenden toeristen naar de regio, precies op het moment dat de Zeeuwse artsen zelf ook graag op vakantie willen, omdat hun kinderen vrij zijn van school. "De vakantiedokter heeft veel patiënten gezien en huisartsen ontlast", zegt Van der Hooft.

De hectiek en vervuiling in de Randstad gaat ons steeds meer tegenstaan

Zomerhuisarts André Klaver

Met het project hoopte de Zeeuwse Huisartsencoöperatie artsen ook warm maken voor een definitief vertrek naar Zeeland. De regio kent een nijpend tekort aan jonge artsen en de hoop was dat de waarnemers enthousiast zouden worden over Zeeland. En dat bleek te werken, zegt Van der Hooft. "Van de acht vakantiedokters zijn er drie die grote interesse hebben om zich hier te gaan vestigen."

Een van hen is André Klaver uit Hendrik Ido Ambacht. "We zijn nog aan het wikken en wegen", vertelt hij. "We hebben hier ons sociale netwerk, twee kinderen van wie één op de basisschool. Aan de andere kant merken we de laatste jaren dat de drukte, de hectiek en ook wel de vervuiling hier in de Randstad ons toch steeds meer tegen gaan staan."

Volgens Omroep Zeeland zijn er de komende vijf jaar meer dan honderd nieuwe huisartsen nodig in de provincie.

Advertentie via Ster.nl