RTV Utrecht

Bewoners van 240 appartementen in een woonzorgcentrum in Amersfoort zitten al weken zonder verwarming. De ketels in het gebouw van Woonzorg Nederland worden vervangen, maar de werkzaamheden zijn uitgelopen. Doordat het de afgelopen dagen een stuk kouder is geworden in Nederland, is in sommige kamers de temperatuur gezakt tot 13 graden, schrijft RTV Utrecht.

"Ze laten ons letterlijk in de kou zitten", zegt voorzitter Piet Lamers van de huurderscommissie. Volgens Lamers is vorig jaar al tegen Woonzorg gezegd dat de werkzaamheden beter begin mei konden plaatsvinden, voor het geval het werk zou uitlopen. "Daar hebben ze niet naar geluisterd en daardoor zitten we dus al sinds 26 augustus in de kou."

Er zijn vijftig elektrische kacheltjes uitgedeeld RTV Utrecht

Er zijn wel elektrische kacheltjes uitgedeeld, maar dat waren er vijftig, terwijl er veel meer appartementen zijn. Het overgrote deel zit daardoor kou te kleumen, zegt Lamers. "Veel zijn slecht ter been, dus die zitten veel. Als je veel zit, dan krijg je het koud."

Woonzorg: 'Erg vervelend'

Woonzorg Nederland laat RTV Utrecht weten dat de situatie erg vervelend te vinden. Volgens een woordvoerder zijn de werkzaamheden anderhalve week uitgelopen. "Vorige week bleek dat de geleverde rookgasafvoeren die aan de cv-installatie gekoppeld moeten worden, niet voldeden. Veiligheid staat boven aan de agenda, daarom hebben we direct opdracht gegeven nieuwe rookgasafvoeren te bestellen. Deze worden onmiddellijk na levering geïnstalleerd."

Volgens de organisatie zijn er maar vijftig kacheltjes geleverd omdat vijftig bewoners daarom gevraagd hadden. "Mochten meer bewoners een elektrische kachel willen gebruiken, dan kunnen ze dit aangeven bij de bewonersconsulent." Een woordvoerder zegt dat de bewoners naar verwachting woensdag weer hun gewone kachel kunnen gebruiken.

STER reclame