De spelers van PSV steken Mohamed Ihattaren een hart onder de riem na het thuisduel met VVV-Venlo Pro Shots

De 4-1 zege op VVV-Venlo was voor PSV de juiste manier om een dag die vervelend begon zo snel mogelijk te verwerken. "Ik werd wakker en zag een bericht in de groepsapp dat de vader van Mo was overleden. Dat komt wel even binnen", vertelt Steven Bergwijn.

Het overlijden van de vader van spelmaker Mohamed Ihattaren zorgde in de ochtend voor een bedrukte sfeer op de club. "Je merkte direct dat het anders was dan normaal", stelt trainer Mark van Bommel.

"Ik had vanmorgen ook geen zin om te voetballen, maar je moet toch omschakelen naar de realiteit dat je een wedstrijd moet spelen, hoe moeilijk dat ook is", aldus Van Bommel, die het sterfgeval besprak met de groep.

'Ik werd wakker en zag dat Mo's vader was overleden, dat komt wel even binnen'

Bergwijn: "We hebben gezegd dat voetbal niet alles is. Mo had ook een bericht ingesproken aan de trainer, die het aan ons liet horen. Vanaf dat moment wilden we deze wedstrijd echt voor Mo spelen."

Dat gevoel leefde ook bij Van Bommel. "Het is heel erg om je vader te verliezen, zeker op jonge leeftijd. Daarom vind ik het des te mooier hoe hij de afgelopen weken heeft gepresteerd in de wetenschap dat zijn vader ziek was. Ik vind het knap voor een jongen van 17 jaar."

Staat Bergwijn in de schaduw van Malen? 'Zo zie ik het niet'

Na een minuut stilte had PSV het een uur lang lastig tegen een goed verdedigend VVV. Bergwijn maakte de belangrijke openingstreffer en droeg die op aan Ihattaren, waarna de thuisploeg uitliep naar de 4-1 winst.

Van Bommel: "Ik was blij dat Steven hem maakte. Hij heeft tot nu toe nog niet veel gescoord, maar is zo belangrijk voor het team met het binden van verdedigers, altijd zoeken naar de diepte en met zijn acties. Hij verdiende deze goal."

Bergwijn in schaduw van Malen?

Daar waar Bergwijn afgelopen zomer nog volop in de aandacht stond, is het dit seizoen vooral de veelscorende Donyell Malen waar alle ogen op zijn gericht. "Maar Donyell kan veel scoren, omdat Bergwijn vaak ruimtes voor hem trekt", meent Van Bommel.

De buitenspeler zelf heeft niet het gevoel dat hij de laatste tijd in de schaduw staat van Malen, die zich inmiddels ook international mag noemen. "Nee, zo zie ik het niet. Natuurlijk wil ik ook veel scoren, maar ik ben ook op een andere manier belangrijk."

STER reclame