NOS Sport

Gouddelver Hassan kijkt al vooruit: 'Ik wil twee medailles in Tokio'

Hassan gaat ook in Tokio voor twee medailles

Voor iemand die 's nachts nauwelijks een oog had dicht gedaan, stond Sifan Hassan er opvallend fris bij de ochtend na het behalen van de wereldtitel op de 1.500 meter.

Ze verlaat Doha met twee gouden medailles, na indrukwekkende finales op de 10.000 meter en de 1.500 meter. En het scheelde niet eens zoveel of er had ook nog een wereldrecord in haar koffer gezeten.

Met 3.51,95 bleef ze daar uiteindelijk 1,89 van verwijderd. "Ik heb even aan een wereldrecord gedacht", bekent Hassan. "Ik weet dat ik dat in mijn benen heb. Het had gekund als ik niet al de 10 kilometer had gelopen."

5.000 en 10.000 in Tokio

Die combinatie van 1.500 en 10.000 meter is dan ook geen gebruikelijke. Nooit eerder lukte het iemand om die afstanden succesvol te combineren.

AFP
Blijdschap bij Sifan Hassan

In de aanloop naar de Olympische Spelen zal ze zich daarom moeten buigen over de vraag op welke afstanden ze in Tokio in actie gaat komen. "Ik wil twee medailles winnen op de Spelen. Anders dan bij deze WK zal ik daar geen risico nemen, maar kiezen voor de makkelijkste medailles."

"De 10 kilometer is bij de Spelen op de laatste dag. Voor die afstand moet je fris zijn. Dus als ik die wil lopen, moet ik goed kijken welke afstand er beter bij past. Dat is denk ik de 5.000 meter."

Van Langen bewondert Hassan

Atletenmanager en oud-atlete Ellen van Langen keek vol bewondering naar de prestaties van Hassan. "Het was zo bijzonder", vertelde ze op de slotdag van de WK in Doha. "Ze liep op een magistrale wijze naar het goud. Ik heb zoveel bewondering voor haar."

Van Langen: 'Heel veel bewondering voor Hassan'

Daarmee doelde Van Langen ook op de hectische week van Hassan in Doha. "Eerst een wereldtitel, dan een geschorste coach en dan nog een gouden medaille. Dat hakt er in en hoe ze daarmee omgaat: ze loopt nergens voor weg en is volledig open en transparant."

Van Langen: "Sifan is niet iemand die iets doet wat ze niet wil. Ze heeft echt helemaal niets verkeerd gedaan. Sifan kiest haar eigen weg en ze kiest de weg die juist is voor haar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl