Amber Guyger komt aan bij de rechtbank
NOS Nieuws

Getuige in zaak van agent die per ongeluk buurman doodschoot, zelf doodgeschoten

Een belangrijke getuige in een moordzaak waarin een Amerikaanse agent veroordeeld werd voor het doodschieten van haar bovenbuurman is nu zelf doodgeschoten. De 28-jarige Joshua Brown werd vrijdagmiddag vermoord op een parkeerplaats van een ander appartementencomplex in Dallas, meldt de politie.

De man werd volgens ooggetuigen met meerdere kogelschoten van dichtbij om het leven gebracht. Hij overleed later in het ziekenhuis.

De politieagent tegen wie Brown getuigde, schoot vorig jaar in Dallas haar bovenbuurman dood. Naar eigen zeggen was dat het gevolg van een vergissing. Ze dacht dat ze een inbreker had betrapt in haar eigen appartement.

De advocaat van de doodgeschoten buurman zegt in een tweet dat er nog geen verdachten zijn. Ook is niet duidelijk wat een mogelijk motief kan zijn geweest:

De getuige woonde in hetzelfde appartementencomplex als de politieagent en haar slachtoffer. Hij zei in de rechtszaak dat hij op het moment van de moord op dezelfde verdieping was. Door wat hij hoorde kreeg hij de indruk dat "de twee verrast waren dat ze elkaar zagen". Brown vertelde dat hij het slachtoffer die ochtend voor het eerst had ontmoet.

De agent werd kort na de schietpartij door de politie ontslagen. Dinsdag werd ze veroordeeld tot tien jaar celstraf. Bij het uitspreken van de strafmaat reageerden aanwezigen met boegeroep. Zij vonden de straf te laag. In de staat Texas staat op moord een gevangenisstraf van 5 tot 99 jaar.

De broer van het slachtoffer was wel vergevingsgezind: hij omhelsde Guyger nadat de strafmaat bekend was geworden. Daarna barstte ze in huilen uit:

'Mag ik haar een knuffel geven, alstublieft?'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl