Mauricio Garcia de la Vega
NOS Voetbal

Mexicaanse investeerder haakt af bij Roda JC

Mauricio Garcia de la Vega vertrekt per direct bij Roda JC. De Mexicaanse investeerder heeft laten weten af te zien van de overname van de club.

"Onrust binnen de club heeft geleid tot een oncontroleerbare situatie. En daar wordt niemand beter van", zegt Garcia de la Vega, die zaterdag rond de tafel zat met vertegenwoordigers van de gemeente Kerkrade, de KNVB en de eerste divisie.

Garcia de la Vega was een half jaar lang aan Roda JC verbonden. Vorige week vrijdag zetten supporters hem tijdens de thuiswedstrijd tegen De Graafschap het stadion uit. Ze waren boos omdat hij zijn financiële beloftes niet na zou komen.

Boze fans Roda JC jagen beoogd eigenaar het stadion uit

Afgelopen maandag meldde het kantoorpersoneel van Roda JC zich ziek. De werknemers deden dit uit onvrede over de komst van Garcia de la Vega, de beoogde nieuwe eigenaar van de noodlijdende club.

De KNVB noemt de situatie bij Roda JC zorgwekkend. Woensdag heeft de voetbalbond de club bestraft met drie punten in mindering wegens het overtreden van de licenteregels. Ook moet Roda JC twee boetes van in totaal 12.500 euro betalen.

Begin deze week spraken we met de voormalige rechtsback, en clubicoon. van Roda JC Ger Senden over de situatie bij de Limburgse club.

Roda-clubicoon Senden heeft wel begrip voor de acties van fans en personeel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl