NOS Wielrennen

Roglic wint opnieuw bij basiliek San Luca, Vollering beste bij vrouwen

Roglic opnieuw de beste op steile klim in Emilië

Primoz Roglic heeft op imponerende wijze de Ronde van Emilië op zijn naam geschreven. Het is de eerste keer dat de Sloveen van Jumbo-Visma een eendagswedstrijd op zijn naam schreef.

Roglic kende het rondje door Bologna, met de streep bij de basiliek van San Luca, nog goed van de openingstijdrit in de Giro d'Italia dit jaar. Daarin was hij met een voorsprong van negentien seconden op nummer twee Simon Yates al veruit de beste.

Mollema vierde

Nu was Roglic omsingeld door louter grote namen; Alejandro Valverde, Tourwinnaar Egan Bernal, Vincenzo Nibali, Bauke Mollema en Jakob Fuglsang. Op de slotklim (met een stijgingspercentage van 18) ging Michael Woods als eerste, maar Roglic pareerde en ging erop en erover. De rest moest passen. Mollema werd vierde.

Demi Vollering in actie op het WK vorige week

Demi Vollering heeft de wedstrijd bij de vrouwen gewonnen. De voor Parkhotel Valkenburg koersende renster hield in de iconische en zware finale Elisa Longo Borghini achter zich.

Annemiek van Vleuten was van plan om in Emilië voor het eerst te rijden in haar regenboogtrui, maar de wereldkampioene meldde zich ziek af.

Vollering nam de honneurs voor Nederland met verve waar. Na een vlakke aanloop wachtte in de finale de steile beklimming langs de galerijen van San Luca. Amanda Spratt (een van de favorieten, derde op het WK in Yorkshire) reed vlak voor de klim haar ketting eraf. Vervolgens bleek Vollering iets beter te klimmen dan Longo Borghini.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl