1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Screenshot / Polis Curaçao
NOS Nieuws

Nederlandse beroofd en in zee gegooid op Curaçao

Op Curaçao hebben twee mensen zich bij de politie gemeld. Ze worden verdacht van het beroven, knevelen en in zee gooien van een jonge Nederlands vrouw.

De verdachten zijn een 29-jarige man en een 33-jarige vrouw. Ze meldden zich nadat de politie gisteren camerabeelden had verspreid waarop te zien is hoe de Nederlandse in Willemstad door de twee wordt meegenomen.

Ze werd eerst op twee plekken gedwongen geld te pinnen, waarna ze haar knevelden en aan de andere kant van het eiland in zee dumpten. Ze overleefde het voorval, omdat de zee waarin ze terechtkwam ondiep was, zegt de politie op Curaçao.

In zee gegooid

Het incident vond plaats in de nacht van 25 augustus, zegt woordvoerder Imro Zwerver van de Curaçaose politie.

Het meisje werd bij de Caracasbaai in het zuidoosten van Willemstad meegenomen door de verdachten. Nadat ze het geld had gepind, werd ze gekneveld en geblinddoekt.

Daarna zijn ze met haar naar het noorden gereden, waar ze volgens Zwerver bij het strand Grote Knip gebonden aan handen en voeten in zee werd gegooid. De volgende ochtend werd ze gevonden door een passant.

Poging tot doodslag

De jonge vrouw was niet zwaargewond toen ze werd aangetroffen, zegt Zwerver. "Maar we hebben vanaf die dag wel meteen hard gewerkt, wat gisteravond in overleg met de officier van justitie leidde tot het verspreiden van de beelden. We hadden alleen niet verwacht dat de verdachten zich binnen twaalf uur al zouden melden."

De man en de vrouw zitten in de cel en zullen binnenkort worden verhoord.

Zwerver heeft geen idee hoe het nu met het de Nederlandse gaat of waar ze nu is. "Maar ik denk dat het onderzoeksteam wel contact met haar heeft", zegt Zwerver.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl