Sydney van Hooijdonk met de periodetitel Pro Shots

Dankzij een doelpunt van Sydney van Hooijdonk heeft NAC Breda de eerste periodetitel in de eerste divisie gepakt. De Brabanders versloegen op eigen veld NEC met 1-0. En dat was nodig, want naaste belager SC Cambuur was Excelsior met 4-0 de baas.

Bij de rust was Cambuur virtueel nog winnaar van de titel. Het speelde sterk en stond verdiend met 3-0 voor. Een mooi wippertje van Robert Mühren ging nog over; het zou een prima kandidaat voor doelpunt van het jaar zijn geweest.

Het was tenslotte Van Hooijdonk die NAC alsnog het Bronzen Schild bezorgde. Hij mikte de bal via het natte gras in de hoek. Eerder had de spits al de kruising geraakt met een vrije trap, de specialiteit van de familie.

Sydney van Hooijdonk, de gevierde man bij NAC Pro Shots

Na de goal draaiden de televisiecamera's richting vader Van Hooijdonk, zelf ook oud-speler van NAC. Met natte ogen keek hij vol trots richting het veld, waar zijn zoon de matchwinner werd.

"Zo, dan heb ik echt iets bijzonders gedaan", reageerde Sydney van Hooijdonk vol ongeloof, toen hij hoorde dat zijn vader geëmotioneerd was. "Dat zie ik hem zelden doen. Die beelden wil ik graag hebben!", zei hij tegen FOX Sports.

Na het laatste fluitsignaal barstte er een groots feest los bij de supporters in Breda, die voor het eerst sinds 1999 weer een periodetitel konden vieren.

Uitslagen eerste divisie 4 oktober

FC Dordrecht Jong FC Utrecht 2-5
Go Ahead Eagles Jong AZ 1-1
NAC Breda NEC 1-0
FC Den Bosch Top Oss 4-0*
SC Cambuur Excelsior 4-0
Helmond Sport MVV Maastricht 3-1
De Graafschap Almere City 0-0
Telstar Roda JC 1-2
Jong Ajax FC Eindhoven 6-0
Jong PSV FC Volendam 3-1
* Duel werd even gestaakt na vuurwerk op het veld

STER reclame