Sportief directeur Jan Lammers (recht) en Chase Carey van de Formula One Group in mei 2019
NOS Sport

Zondag 3 mei 2020: Zandvoort prijkt op definitieve Formule 1-kalender

De Grand Prix van Zandvoort is definitief op zondag 3 mei vastgesteld. De FIA Motorsport Council gaf vrijdag zijn goedkeuring over de conceptagenda van het Formule 1-seizoen van 2020.

De autosportfederatie ging ook akkoord met de uitbreiding van 21 naar 22 races voor 2020. Zandvoort en het Vietnamese Hanoi zijn de nieuwkomers, terwijl de Grand Prix van Duitsland verdwijnt. Max Verstappen won in juli op indrukwekkende wijze de voorlopig laatste F1-race op Hockenheim.

Het Formule 1-seizoen begint volgend jaar op 15 maart traditioneel in het Australische Melbourne.

De Formule 1-kalender voor 2020

De verdere groei van de Formule 1-kalender is omstreden, vooral vanwege de druk op de teams en hun personeel. "Voor coureurs maakt het niet zoveel uit", zegt Max Verstappen daarover tegen motorsport.com.

Verstappen: 'Monteurs kunnen hun echtscheiding gaan aanvragen'

"Maar de monteurs, de mensen die de gastenverblijven moeten bouwen en met de trucks rijden kunnen hun echtscheidingspapieren wel aanvragen. Die zijn bijna nooit meer thuis." Verstappen snapt waarom het besluit is genomen. "De eigenaar van de sport wil gewoon meer geld verdienen."

Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel is fel tegenstander van de ongebreidelde groei. "Dit neigt naar 'overkill'. Vroeger hadden we zestien grand prixs per jaar. Dat vond ik een mooi aantal. Daar ben ik mee opgegroeid."

De Duitse Ferrari-coureur zal zich net als Verstappen niet verzetten. "Als coureurs klagen we niet. We doen gewoon ons werk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl