Sterke Bertens doet goede zaken met halvefinaleplaats in Peking Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Kiki Bertens lijkt net op tijd weer in vorm te raken. Bij het sterk bezette toernooi van Peking heeft ze met een 7-6 (6), 6-2 zege op Jelina Svitolina de halve finales bereikt en daarmee een grote stap gezet wat betreft plaatsing voor de WTA Finals in Shenzhen.

De beste acht speelsters van het jaar mogen volgende maand meedoen aan het prestigieuze eindejaarstoernooi. Bertens is nu Belinda Bencic gepasseerd en stijgt naar de negende plaats. Als ze de finale haalt in Peking wordt ze - met nog een toernooi te gaan - zelfs zevende.

Wat doet Serena?

Serena Williams staat achtste, maar heeft zich sinds de US Open voor geen enkel toernooi meer ingeschreven. De kans is dan ook reëel dat de Amerikaanse 23-voudig grandslamkampioene de Finals laat schieten. In dat geval volstaat voor Bertens de negende plaats op de ranglijst, waarmee ze het Finals-ticket nu virtueel in handen heeft.

Bertens begon uitstekend aan haar partij tegen Svitolina, de Oekraïense nummer drie van de wereld. Bijna alles lukte, maar nadat ze op 4-1 twee breekkansen had gemist, dreigde het toch mis te gaan. Svitolina kwam terug tot 4-4 en dwong een tiebreak af.

In de tiebreak werd het na een 4-0 en 5-3 voorsprong voor Bertens ook weer spannend, maar op 7-6 benutte ze haar tweede setpunt.

Zorgen om Bertens' enkel

In de tweede set kreeg Bertens last van haar rechterenkel. Ze nam desondanks een dubbele break voorsprong en treft nu in de volgende ronde Ashleigh Barty, de Australische nummer een van de wereld.

STER reclame