Het nieuwe stadion van Feyenoord aan de Nieuwe Maas Architectenbureau OMO

De komst van een nieuw stadion in Rotterdam is weer een stap dichterbij gekomen. Dat is vanavond duidelijk geworden na een algemene ledenvergadering van de Sportclub Feyenoord, de amateurtak van de profclub.

De amateurtak die 52% van de aandelen van de Kuip in handen heeft doet afstand van de aandelen. Die beslissing was nodig om verder te kunnen met de ontwikkeling van een nieuw stadion. Uiteindelijk was 92 procent van de leden voorstander van deze stap.

Drie weken geleden was ook al een stemming, maar toen waren er niet genoeg leden aanwezig om de voorstellen in stemming te brengen.

Om de bouw van een nieuw multifunctioneel stadion mogelijk te maken is ervoor gekozen om de aandelen in stadion De Kuip onder te brengen in een nieuwe bv, de Kromme Zandweg.

Wat gaat er nu gebeuren met de aandelen?

Al sinds de start in 1937 zijn de aandelen van het Feyenoord-stadion in handen van fans. Om verder te kunnen met de ontwikkeling van een nieuw stadion moeten de aandeelhouders akkoord gaan.

Een minderheid van de aandeelhouders, sinds 1992 samen in de Vereniging van Aandeelhouders Stadion Feijenoord N.V. (VASF), besloot in juni al om de statuten aan te passen. Nu is meerderheidsaandeelhouder Sportclub Feyenoord daar dus bij gekomen,

Komt het nieuwe stadion er nu echt?

Door deze beslissing is er weer een hobbel genomen, maar er liggen nog meer hobbels op de weg.

Zo moet het stadionontwerp nog worden goedgekeurd. Vorige week heeft architectenbureau OMA het definitieve ontwerp gepresenteerd. Stadion Feijenoord, de club Feyenoord en de gemeente Rotterdam gaan het definitief ontwerp nu beoordelen.

De Kuip is in afwachting van de bekerfinale 2019 NOS

Ook is de projectorganisatie nog volop bezig met het binnenhalen van financiers. Eind dit jaar moet duidelijk worden of dat gelukt is en of de gemeente ook daadwerkelijk gaat investeren in het nieuwe stadion.

Als alles volgens plan verloopt moeten in april 2021 de vergunningen rond zijn en kan de bouw van het nieuwe stadion beginnen.

STER reclame