Omroep Brabant

PSV heeft gebroken met sponsor Investous. Dat laat de voetbalclub weten op de website.

Het bedrijf raakte in opspraak vanwege malafide praktijken. In het tv-programma Opgelicht bleek gisteravond dat de sponsor via advertenties goedgelovige mensen verleidt om te investeren in bitcoins, goud of aandelen.

Eerder vandaag liet PSV nog weten dat Investous in ieder geval tot eind volgend jaar een officiële sponsor van de club zou blijven. Maar nu is toch besloten het sponsorcontract "per direct en eenzijdig" op te zeggen vanwege "een opeenstapeling van nare feiten in de voorbije maanden".

Volgens PSV is de reputatie van de club geschaad, wat het mogelijk maakt het contract te ontbinden.

Nep-advertenties

De nep-advertenties van het bedrijf, die worden geplaatst op sociale media, leiden naar fake news-artikelen met verzonnen citaten van BN'ers als Waylon of Jort Kelder.

De artikelen lijken op stukken van de NOS of de Volkskrant. Wie doorklikt, wordt in contact gebracht met 'makelaars', die vervolgens extreem risicovolle investeringen aanbieden.

Volgens het onderzoeksprogramma is de kans dat de investeringen winst opleveren slechts tien procent. Verschillende mensen zijn tienduizenden euro's verloren door de advertenties van het bedrijf, schrijft Omroep Brabant.

Niet illegaal

Toch doet Investous niets illegaals. Het bedrijf is gevestigd in Cyprus, waar het toezicht veel soepeler is dan in Nederland.

Investous zelf wilde niet voor de camera van Opgelicht verschijnen. Via een e-mail liet het bedrijf weten zich aan de regels te houden. Mensen met klachten kunnen een formulier invullen.

STER reclame