Andrea Deelstra
NOS Sport

Mysterieuze pijn dwingt marathonloopster Deelstra al twee dagen in rolstoel

Marathonloopster Andrea Deelstra staat mogelijk enige tijd aan de kant met een blessure. Tijdens de marathon van Berlijn, afgelopen zondag, waar de 34-jarige atlete zich had willen kwalificeren voor de Spelen van Tokio, werd Deelstra overvallen door een even nare als mysterieuze pijn die sindsdien niet meer is verdwenen.

"Ergens rond de 20 kilometer had ik een gevoel in mijn linkerbeen dat ik nog nooit heb gevoeld", vertelde Deelstra dinsdagavond in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1. "Ik dacht dat het niks was, maar direct na de finish ben ik omgevallen en even van de wereld geweest."

Continu pijn, maar ook nuchter

Eenmaal weer bij kennis wilde Deelstra naar de kleedruimte lopen, maar bij het opstaan zakte ze opnieuw door haar been. Ze moest vervolgens door begeleiders naar de atletenbus worden gedragen. De afgelopen dagen heeft ze zich noodgedwongen in een rolstoel moeten verplaatsen. Donderdag volgt nader onderzoek in het ziekenhuis.

In de studio sprak Deelstra vooralsnog nuchter over de kwetsuur. "Sinds zondag is die pijn continu aanwezig en lig ik vooral op bed. Maar een uurtje per dag kan ik wat doen."

Donderdag hoopt de zevenvoudig Nederlands kampioene een diagnose te krijgen van de doktoren. Een streep zetten door de olympische ambities komt vooralsnog niet in haar hoofd op. "Als ik de diagnose heb, kan ik direct revalideren en mij focussen op de marathon waar ik mij kan plaatsen voor de Spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl