De bevrijde vrouwen zijn tussen de 15 en 28 jaar oud
NOS Nieuws

Negentien vrouwen bevrijd uit Nigeriaanse 'babyfabrieken' in Lagos

In de Nigeriaanse stad Lagos heeft de politie negentien vrouwen gered uit een zogenoemde 'babyfabriek'. Zij werden daar tegen hun wil vastgehouden en gedwongen om baby's te baren. Het gaat om vrouwen tussen de 15 en 28 jaar oud.

De politie heeft in de verschillende huizen ook vier baby's gevonden, meldt persbureau Reuters. De vrouwen werden gelokt met de belofte dat zij een baan kregen. Eenmaal aangekomen in de huizen werden zij verkracht. Als ze vrouwen vervolgens baby's kregen, werden deze verkocht. De jongetjes voor omgerekend 1400 euro, de meisjes voor 900 euro.

De vrouwen werden 19 september al bevrijd, maar de politie heeft dat bewust verzwegen om de betrokken verdachten op te kunnen pakken. Twee vrouwen van 40 en 54 zijn gearresteerd en worden verdacht van betrokkenheid bij de zaak. Een derde vrouw wordt nog gezocht.

Twee bevrijde vrouwen vertellen over hun gevangenschap:

Deze vrouwen werden bevrijd uit een 'babyfabriek'

Het is niet bekend waarom de baby's werden verkocht. De zogeheten 'babyfabrieken' komen vaker voor in Nigeria, vooral in het oosten van het land. De nationale recherche neemt de zaak over en zal, in samenwerking met andere instanties, de vrouwen en hun baby's hervestigen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl