ANP

Presentator Amber Brantsen blikt met analist Jan Lammers en verslaggever Louis Dekker terug op de GP van Rusland. Op het circuit van Sotsji won Lewis Hamilton zijn negende race van het seizoen.

Max Verstappen startte vanwege een gridstraf vanaf de negende plaats, maar werd uiteindelijk vierde. Een prima prestatie, al heeft Red Bull volgens Dekker toch een verschrikkelijke maand achter de rug.

"Derde in Singapore, maar daar wilden ze winnen. België en Italië hoeven we het niet over te hebben. Ik weet niet waar het in de zomer is misgegaan, maar na een goede sprong vooruit lijken ze het nu weer te verliezen. Ze doen kleurloos mee."

De eerste teamgenoot ooit van Verstappen in de Formule 1, Carlos Sainz, reed een indrukwekkende race en werd zesde. Die prestatie was volgens de Spanjaard mede te danken aan een fruithapje, dat hij voor de race verorberde.

Sainz' team McLaren zit in de lift en lijkt langzaam maar zeker op weg naar de top. In 2021 krijgt de renstal beschikking over Mercedes-motoren. Lammers ziet een gouden toekomst. "McLaren is de sleeping giant van de Formule 1."

STER reclame