NOS Sport

Titelverdedigster Schippers bij WK niet van start op de 200 meter

Balende Schippers: 'Zelfde blessure als in Rio, heel zuur'

Dafne Schippers heeft besloten haar wereldtitel op de 200 meter in Doha niet te verdedigen. De Nederlandse atlete kampt met een liesblessure, die ze zondagavond tijdens de halve finales van de 100 meter opliep.

Schippers plaatste zich wel voor de eindstrijd op de 100 meter, maar besloot zich later af te melden met het oog op de 200 meter. Op die afstand veroverde ze zowel in Peking (2015) als Londen (2017) de wereldtitel.

Of Schippers beschikbaar is voor de estafetteploeg op de 4x100 meter is nog onduidelijk. "Eerst maar eens kijken hoe het de komende dagen gaat."

Dafne Schippers verlaat in tranen de baan

Schippers meldde zich maandagmiddag anderhalf uur voor de start van de 200 meter op de atletiekbaan in Doha. Daar deed ze nog wat testwerk. Dat verliep niet naar wens. Een goede warming-up doen was niet mogelijk, zodat starten op de 200 meter ook geen optie was.

Voor Schippers is 2019 een lastig jaar. Eind vorig jaar vertrok haar Amerikaanse trainer Rana Reider bij de Atletiekunie. De atlete keerde terug bij haar oude coach Bart Bennema, onder wie ze in 2015 grote indruk maakte bij de WK in Peking.

Val van trap

In de aanloop naar dit seizoen ging het echter mis. In februari viel ze thuis van de trap. Door de rugklachten die ze daar aan overhield, kon ze niet voluit trainen. Pas de laatste weken, tijdens het trainingskamp in het Turkse Belek groeide het vertrouwen bij de sprintster dat een goed WK mogelijk was.

Vol zelfvertrouwen stond ze zaterdag in de series van de 100 meter aan de start. Haar vorm was groeiende, gaf ze aan. Schippers vertrouwde op haar ruime ervaring. In het verleden liet ze zien een echte toernooiloopster te zijn. De liesblessure gooide roet in het eten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl