AZ verslaat ook Heracles en blijft in het spoor van Ajax en PSV

Bekijk de samenvatting van AZ - Heracles Almelo

AZ heeft zijn vierde overwinning op rij geboekt in de eredivisie. Na de midweekse 3-0 winst bij Feyenoord waren de Alkmaarders in hun tijdelijke thuishaven in Den Haag ook Heracles Almelo de baas: 1-0.

AZ neemt op de ranglijst van de eredivisie de derde plek in. De ploeg van trainer Arne Slot heeft slechts een punt minder dan de koplopers Ajax en PSV.

Bekijk in de videocarrousel hieronder interviews met Calvin Stengs en Arne Slot.

Voor rust verzuimde AZ de bezoekers op ruime achterstand te zetten. Het kreeg gaandeweg een groot overwicht en de kansen stapelden zich op.

Myron Boadu had een paar keer kunnen scoren en ook Oussama Idrissi kon zich de ruststand van 0-0 aanrekenen. Doelman Janis Blaswich, lat en paal bleken meermalen een sta in de weg.

Koopmeiners benut penalty

AZ-keeper Marco Bizot voorkwam kort na de rust met zijn vingertoppen de 0-1 van Orestis Kiomourtzoglou. Daarna sloeg AZ dan eindelijk toch toe: Teun Koopmeiners benutte een penalty.

Bij de Alkmaarders leek het vuur meteen weg en Heracles zocht de aanval, maar kort voor tijd schoot invaller Calvin Stengs knap raak: 2-0.