BMX'ster Laura Smulders heeft voor de vierde keer op rij de wereldbeker in de wacht gesleept. De Gelderse won in het Argentijnse Santiago del Estero de laatste twee races van het seizoen.

Bij de mannen had Niek Kimmann zich half september al verzekerd van de wereldbeker. Hij won de beker vorig seizoen ook.

BMX'ers Smulders en Kimmann vieren wereldbekersucces in Argentinië Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De enige die Smulders in Argentinië nog van de eindzege kon afhouden, was Alise Willoughby. De Amerikaanse, die in juli de wereldtitel veroverde voor Smulders, liet de laatste twee WB-manches echter aan zich voorbijgaan.

Smulders, die tot dit weekeinde vier van de acht WB-manches had gewonnen, maakte ook in Santiago grote indruk. Ze kwam acht keer in actie en won zeven keer: één achtste finale, twee kwartfinales, twee halve finales en beide finales.

Kimmann niet meteen scherp

Kimmann, die bij de WK in juli zilver had gepakt achter Twan van Gendt, was niet scherp in de voorlaatste WB-wedstrijd; hij strandde al in de achtste finales. Van Gendt wist wel de finale te halen en werd daarin vierde.

In de tweede manche van het weekeinde was Kimmann beter bij de les: hij haalde niet alleen de finale, maar won die ook. Het was zijn zesde WB-overwinning van het seizoen. Voor Van Gendt viel het doek in de halve eindstrijd.

STER reclame