NOS Nieuws

Twee incidenten met geweld tegen agenten

Afgelopen nacht zijn er twee incidenten geweest met geweld tegen politieagenten. In Zoetermeer liep een politieman een gebroken neus op toen hij werd geslagen. In Castricum werd een agent meerdere keren in het gezicht geslagen.

De agent in Zoetermeer probeerde rond 4.30 uur een ruzie tussen twee mannen te sussen. Een 17-jarige jongen sloeg hem in het gezicht. De agent werd met een bloedneus naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat zijn neus gebroken is. De jongen is direct aangehouden.

'Rambo-mes'

In Castricum was er eerder in de nacht een opstootje. Een politiewoordvoerder laat weten dat er een 17-jarige jongen met een 'rambo-mes' stond te zwaaien. Die jongen kon snel worden overmeesterd door agenten en het wapen werd in beslag genomen.

Tijdens de arrestatie van de jongen werd een agent door een 27-jarige vrouw beetgepakt en meerdere keren hard in het gezicht geslagen. De vrouw bleek flink te hebben gedronken.

De politie zegt geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen te tolereren. "De daders zullen niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt worden voor het veroorzaken van schade. Ook is afgesproken dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd", zegt een woordvoerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl