NOS Sport

Zelfverzekerde Coldenhoff is niet langer 'de schaduw van'

Coldenhoff, uit de schaduw van Herlings de schijnwerpers in

Glenn Coldenhoff rijdt meestal in de schaduw van Jeffrey Herlings, maar bevindt zich dit seizoen ineens volop in de schijnwerpers. Omdat oud-wereldkampioen Herlings vanwege blessures lang uit de roulatie was, werd Coldenhoff geacht de voorbije maanden de Hollandse eer hoog te houden in de MXGP.

Zondag, met de prestigieuze Motocross of Nations in Assen op het programma, kan de nummer drie van de WK-eindstand eens te meer laten zien dat hij inmiddels tot de grote namen van de motocross mag worden gerekend.

Eerste Nederlandse zege?

Coldenhoff, die dit jaar twee MXGP-zeges boekte, moet samen met Herlings en Calvin Vlaanderen voor de eerste Nederlandse zege ooit in de landenwedstrijd gaan zorgen. "Op papier zijn we de beste", laat hij weten.

Maar Coldenhoff weet als geen ander dat 'op papier' niet telt. Zo was het Nederlandse drietal vorig jaar ook al de favoriet, maar moest op het moment suprème de zege aan Frankrijk worden gelaten. Het was de vijfde zege op rij voor de Franse motocrossers, Nederland won de landenwedstrijd nog nooit.

Steen in het oog

In 2018 zette Vlaanderen tijdens de race zijn bril af, vanwege de grote hoeveelheid modder die zijn zicht belemmerde. "Op mijn bril zitten zogenaamde flippers die ik tijdens de race kan afscheuren. Alle 28 flapjes waren op, waarna ik besloot mijn bril weg te gooien."

Daarmee vergooide Vlaanderen ook de winst voor Nederland. "Ik kreeg een steen in mijn oog en mijn motor stopte ermee. Van de racedokter mocht ik niet meer in de tweede manche starten", aldus de geboren Zuid-Afrikaan, die al acht jaar in Nederland woont.

De derde plek bleek vorig jaar het hoogst haalbare. "Dit jaar is de kans dat we winnen even groot als vorig jaar", zegt Coldenhoff. "Ik heb in de laatste vijf wedstrijden goede resultaten laten zien. We zijn allemaal fit en we staan er goed voor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl