NOS Voetbal

FC Groningen houdt het 75 minuten vol tegen Ajax, maar verliest toch

Bekijk de samenvatting van Ajax-FC Groningen

Ajax heeft met veel pijn en moeite het duel met FC Groningen winnend afgesloten. De Ajacieden moesten zich flink in het zweet werken tegen de stugge Groningers, maar wonnen toch met 2-0.

Ajax-trainer Erik ten Hag dobberde lang tussen hoop en vrees. Pas na een rode kaart van Django Warmerdam een kwartier voor het eindsignaal en twee doelpunten die daar rap op volgden, hengelde zijn ploeg de overwinning binnen.

Kansen in overvloed

In een aantrekkelijk duel kozen de Groningers voor de countertactiek. Het elftal van Danny Buijs liet Ajax aanvallen om vervolgens, als de mogelijkheid zich voordeed, razendsnel om te schakelen en het doel van keeper André Onana op te zoeken.

Die speelwijze leverde de Trots van het Noorden voldoende kansen op. Bijvoorbeeld via oud-Ajacieden Warmerdam en Deyovaisio Zeefuik, die hun oude ploeg flink pijn hadden kunnen doen.

Het was een wonder dat beide teams na drie kwartier met 0-0 de kleedkamers opzochten en dat kon het team van Ten Hag zichzelf aanrekenen. Ook de Amsterdammers hadden namelijk handenvol mogelijkheden, maar onder meer Dusan Tadic, Donny van de Beek en Quincy Promes misten doel.

Groningse vesting

Gedurende het hele duel belegerden de Amsterdammers de goal van Groningen, maar lang zonder succes. Maar liefst 75 minuten lang leek het Groningse doel een onneembare vesting.

Feest in het kamp van Ajax

In eerste instantie kon de ingevallen stormram Klaas-Jan Huntelaar ook het verschil niet maken. Toen Warmerdam tot grote ergernis van Groningen-trainer Danny Buijs het veld na tijdrekken moest verlaten, begonnen de Amsterdammers met scoren.

De eerste treffer kwam van de schoen van Lisandro Martínez. Hij maakte de 1-0 met een geplaatst schot. Vlak daarna zorgde Huntelaar voor de zwaarbevochten zege.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl