Vlammend openingskwartiertje brengt Heerenveen simpele overwinning op VVV

Bekijk de samenvatting van VVV-Venlo - sc Heerenveen

SC Heerenveen heeft dankzij Chidera Ejuke eindelijk weer eens drie punten gepakt. De Friezen wonnen in Venlo met 3-0 van VVV en Ejuke tekende voor twee van de drie doelpunten.

Het was de eerste overwinning van de Friezen sinds de gewonnen wedstrijd tegen Heracles Almelo. Dat was in de eerste speelronde van de eredivisie, begin augustus.

Ejuke belangrijk

In die wedstrijd begon Ejuke voor het eerst en voorlopig voor het laatst als wissel. In de blessuretijd scoorde de aanvaller de 4-0. Sindsdien is de man met rugnummer acht een belangrijke kracht in het elftal van trainer Johnny Jansen.

Vorige week maakte 21-jarige de gelijkmaker tegen FC Utrecht, een treffer die Heerenveen een punt opleverde. Ook tegen VVV mocht de Nigeriaan, die afgelopen transferperiode ook begeerd werd door clubs als Lazio Roma, Celtic en Besiktas, in de basis starten.

Vertrouwen

Ejuke beloonde het vertrouwen van Jansen binnen een kwartier. Nadat Joey Veerman een waarschuwing had afgegeven met een heerlijke knal op de lat, schoof de vleugelaanvaller op aangeven van Sherel Floranus de bal binnen.

Ejuke juicht uitbundig tegen VVV-Venlo

Vier minuten later konden zijn ploeggenoten Ejuke weer opzoeken, want de technische snelheidsduivel strafte een foute inspeelpass van doelman Thorsten Kirschbaum genadeloos af.

Odgaard scoort

De Friese wervelwind in het eerste kwartier was voldoende om VVV over de knie te leggen. Heel even kregen de Friezen zweterige handjes toen Sven Botman halverwege de eerste helft de Venlonaren een reddingsboei toewierp. Botman werkte Haji Wright tegen de grond, maar de penalty, die Wright zelf nam, werd gekeerd door doelman Warner Hahn.

In de tweede helft bood VVV weliswaar meer partij, maar dat leverde geen doelpunten op. Sterker nog, Jens Odgaard, die de verwachtingen van de Friezen vooralsnog niet waar kon maken, gooide vlak voor tijd de wedstrijd in het slot.

Bekijk hier de reacties van doelpuntenmaker Ejuke en VVV-trainer Maaskant na afloop van het duel: