De supporters zijn met een bus van de GVB naar de cel gebracht Inter Visual Studio

Negentig supporters van FC Groningen zijn aangehouden in een Amsterdamse kroeg. Volgens de politie hadden ze een vechtafspraak met Ajax-supporters.

De politie kwam in actie na een tip. De Groningers zaten in een café in de Rivierenbuurt in Amsterdam-Zuid. Ze hadden onder meer boksbeugels, zwaar vuurwerk, beschermende mondbitjes en een veiligheidsbril bij zich. Ook zijn flink wat kleine pakjes cocaïne gevonden. Geen van allen had een kaartje voor de wedstrijd van vanavond.

De supporters werden geboeid in een bus afgevoerd:

Politie houdt 90 FC Groningen-supporters aan in Amsterdam

Volgens de manager van het café hing er voor de arrestaties geen grimmige sfeer. "De supporters hebben zich keurig gedragen. Ze waren gewoon lekker biertjes aan het drinken." Ook de arrestaties verliepen rustig, vertelt hij. "Ze vroegen ook aan de politie: mogen we gewoon weg? Maar dat mocht niet. Toch bleven ze rustig en betaalden ze hun rekening."

Afgevoerd in stadsbus

De politie vorderde een stadsbus om de supporters naar de politiecel te brengen. De politiewoordvoerder weet niet of de bus volgens de dienstregeling reed en op dat moment passagiers vervoerde.

Er liepen ook Ajax-supporters in de wijk, zegt de politie. Zij maakten zich uit de voeten toen ze zagen dat de politie eraan kwam.

STER reclame