Georginio Wijnaldum maakt de enige goal met hulp van Sheffield-keeper Dean Henderson

Wijnaldum en blunderende keeper houden Liverpool op perfecte score

Liverpool is ook na zeven Premier League-speelronden nog zonder puntenverlies. De Engelse koploper had het allesbehalve gemakkelijk op bezoek bij Sheffield United, maar werd de helpende hand toegestoken door de doelman van de thuisploeg: 0-1.

Er stond twintig minuten voor tijd nog altijd een 0-0 tussenstand op het scorebord, toen Sheffield-keeper Dean Henderson flink de fout in ging bij een schot van Georginio Wijnaldum. Henderson liet de houdbare inzet op onverklaarbare wijze door zijn benen glippen.

De poging van Wijnaldum was pas de eerste tussen de palen van Liverpool, dat voor rust wel de paal had geraakt via Sadio Mané. Buiten die poging was het weinig verheffend wat de Champions League-houder, waar Virgil van Dijk een half uur lang de aanvoerdersband droeg, liet zien.

Virgil van Dijk krijgt de aanvoerdersband als Jordan Henderson gewisseld wordt

Maar het bleek uiteindelijk genoeg voor Liverpool mede doordat Leon Clarke vijf minuten voor tijd in kansrijke positie over mikte.

Ook Liverpool kreeg een uitstekende kans, via Mohamed Salah, maar Henderson maakte zijn fout een beetje goed met een geweldige redding op de inzet van de Egyptische aanvaller.

City blijft in spoor van Liverpool

Titelverdediger Manchester City won uit moeizaam van Everton, dat lang zicht had op een punt: 1-3. De ploeg van trainer Pep Guardiola heeft zestien punten, vijf minder dan Liverpool.

City ging flitsend van start en na ruim twintig zette Gabriel Jesus de bezoekers uit een mooie aanval op voorsprong. Slecht uitverdedigen leidde tot de 1-1 van Dominic Calvert-Lewin, die raak kopte.

Na de rust schoot uitblinker Riyad Mahrez raak uit een vrije trap en nadat Calvert-Lewin en Yerry Mina bijna 2-2 hadden gemaakt, scoorde Raheem Sterling via de lat.