NOS Voetbal

Emmen boekt grootste zege in nog korte eredivisiebestaan

Bekijk de samenvatting van FC Emmen-ADO Den Haag

FC Emmen heeft de tweede seizoenszege behaald. ADO Den Haag speelde in Drenthe weinig klaar en werd met 3-0 opgerold, de grootste overwinning voor Emmen in de eredivisie.

Emmen opende enthousiast, maar verzuimde zichzelf te belonen. Luciano Slagveer moest zelf gniffelen toen zijn acrobatische hakbal over vloog en Michael de Leeuw baalde toen hij een grote kans miste.

ADO bedankt

Even later stond toch de 1-0 op het scorebord, maar het doelpunt werd niet gemaakt door een speler van Emmen. ADO-verdediger John Goossens werkte een voorzet van Robbert de Vos in eigen doel.

Na rust kwam Emmen ook zelf tot scoren. De Leeuw gleed op aangeven van Slagveer de 2-0 binnen met zijn linkervoet en met nog een kwartier te spelen schoot Slagveer zelf op knappe wijze de 3-0 binnen.

ADO kreeg nog wel kansjes in de tweede helft, maar een afstandsschot van Tom Beugelsdijk, een doelpoging van Elson Hooi en een schot op de paal van Dion Malone waren niet voldoende om de bal achter doelman Dennis Telgenkamp te krijgen.

Echt gevaarlijk werd de ploeg van trainer Alfons Groenendijk ook niet meer en Emmen kon de wedstrijd rustig uitspelen. Dankzij de overwinning klimt Emmen naar de vijftiende plek, waarmee het nu een plaats hoger staat dan ADO Den Haag.

Slagveer: 'Altijd een feestje bij winst in Emmen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl