Mauricio Garcia wordt door supporters het stadion uitgezet L1

Boze fans van voetbalclub Roda JC hebben onder luid gejoel Mauricio Garcia de la Vega verjaagd uit het stadion. De Mexicaan is de beoogd eigenaar van de club in Kerkrade.

Tientallen supporters pakten hem in de rust vast en duwden de Mexicaan het stadion uit. Daarna ontstond een opstootje met de politie.

Woedende fans werkten Garcia de deur uit:

Boze fans Roda JC jagen beoogd eigenaar het stadion uit

In het stadion waren spandoeken te zien met leuzen als "hijo de puta", hoerenzoon, gericht tegen de Mexicaan. Uit protest bleef een deel van het stadion bij de wedstrijd tegen De Graafschap de eerste helft leeg.

'Gitzwarte dag'

De trainer van Roda JC, Jean-Paul de Jong, distantieerde zich na afloop van de wedstrijd Roda JC-De Graafschap van de incidenten. "Ik ben geschrokken. De veiligheid van iedereen moet in het stadion gegarandeerd zijn. We hebben een gitzwarte bladzijde aan het boek Roda JC toegevoegd."

Garcia de la Vega maakte deze zomer bekend dat hij de aandelen van de club wil kopen. Ook zou hij tekorten aanvullen. Maar volgens fans heeft hij dat niet gedaan en ze geloven ook niet dat hij dat gaat doen.

De huidige eigenaar Frits Schrouff zei daarover tegen regionale zender 1limburg dat de Mexicaan alle afspraken is nagekomen. De aandelen zijn volgens hem nog niet overgedragen, omdat de KNVB de overname nog niet heeft goedgekeurd.

Het is niet duidelijk waar de Mexicaan nu is.

STER reclame