NOS Voetbal

Berghuis na veelbesproken tackle: 'Rood had gekund'

Berghuis na veelbesproken tackle: 'Rood had gekund'

Steven Berghuis was een veelbesproken man na afloop van Feyenoord-AZ. De aanvaller van de Rotterdammers maakte vlak voor rust een keiharde tackle op Teun Koopmeiners.

De gegeven gele kaart van scheidsrechter Jochem Kamphuis zorgde voor veel gefronste wenkbrauwen.

"Het was tegen het randje aan. Aan de harde kant, omdat het ook van achteren was. Rood had gekund", gaf Berghuis eerlijk toe.

Kamphuis vond dat achteraf ook. "Als ik de beelden nu terugzie en hoor wat de voetbalwereld ervan vindt, dan heb ik een voorkeur voor de rode kaart. Berghuis brengt de gezondheid van zijn tegenstander in gevaar."

Raakmoment

"In het veld heb ik mij vooral gefocust op het raakmoment. Beide benen gingen langs de tegenstander en vervolgens heb ik de keuze gemaakt om geel te geven."

"Uiteraard was er contact met de VAR op dat moment. De conclusie was dat het geen duidelijke fout van mijn kant was en dat het geen moment was om in te grijpen."

Steven Berghuis krijgt geel van Jochem Kamphuis

Enkele uren na de wedstrijd liet ook de VAR van zich horen. Danny Makkelie schreef op zijn Instagram een toelichting waarom hij niet ingreep. "Na het bestuderen van de beelden was de conclusie dat er sprake is van snelheid en intensiteit, maar dat het raakmoment niet buitensporig of ernstig gemeen is."

"Dit betekent dat er vanuit de VAR een element is om de gele kaart te kunnen steunen. Hoewel mijn voorkeur naar rood gaat, kan ik op basis van het raakmoment geel nog nét steunen", schreef Makkelie.

Feyenoord-trainer Jaap Stam was uiteraard teleurgesteld na de verliespartij. "Een dreun. AZ is natuurlijk een ingespeeld elftal, met goede spelers. Daar maken ze goed gebruik van. Wij werken daaraan. Er moet nog veel gebeuren."

Collega Arne Slot had reden tot lachen. "Deze overwinning is een gevolg van de ontwikkeling die AZ een paar jaar geleden heeft ingezet. Nu hebben we ook in een uitwedstrijd tegen een topclub goed gespeeld en een resultaat behaald."

Doelpuntenmaker Calvin Stengs sloot zich daarbij aan. AZ heeft bovendien maar een punt achterstand op Ajax en PSV. "Dat betekent dat je goed bezig bent. Laten we hopen dat we dit vast kunnen houden."

Berghuis kijkt jaloers richting Alkmaar. "Complimenten aan AZ. Zij hebben ons weggespeeld en hebben het goed voor elkaar. Wij hadden het vanavond niet goed voor elkaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl