Cocu waarschuwt team na dronkemansacties: 'Er komen consequenties'

Kopzorgen voor Phillip Cocu bij zijn nieuwe club Derby County. Een teamuitje liep volledig uit de hand, nadat een aantal spelers te veel alcohol had gedronken. Onder anderen aanvoerder Richard Keogh was hierbij betrokken.

De club meldt in een statement op zijn website dat "de meeste spelers zich verantwoordelijk hadden gedragen en om 20.00 uur naar huis gingen, maar dat een kleine groep tot diep in de nacht doorging met drinken. Ze wisten niet van ophouden en sloegen het aanbod om naar huis gebracht te worden met een auto van de club af."

Daar bleef het niet bij. Aanvoerder Keogh liep volgens de club een knieblessure op bij een "alcoholgerelateerd incident" en kan de rest van het seizoen niet meer in actie komen.

Bekijk via Twitter het BBC-bericht met meer details over het incident

In Engelse media verschenen al snel berichten dat het incident een auto-ongeluk betreft. Aanvallers Tom Lawrence (25) en Mason Bennett (23) zijn inmiddels aangeklaagd voor rijden onder invloed.

Achttiende

De club gaat een onderzoek instellen naar de gebeurtenissen maar kondigt al wel vast aan dat de betrokken spelers zich kunnen voorbereiden op het doen van liefdadigheidswerk.

Derby County staat na acht speelronden achttiende in de tweede Engelse divisie, met acht punten.

STER reclame