Lena Teunissen
NOS Sport

Nederland stelt olympisch startbewijs op WK kanoslalom veilig

Kanovaarster Lena Teunissen heeft op de WK slalom in het Spaanse La Seu d'Urgell als achttiende de halve finales in de K1 bereikt.

Daarmee stelde de Brabantse voor Nederland een ticket veilig voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Dat ticket, waar ook Martina Wegman nog voor in aanmerking komt, gaat naar de beste achttien op een geschoonde lijst.

Teunissen moet nu nog voldoen aan de kwalificatie-eisen van NOC*NSF om in aanmerking te komen voor het ticket. Daarvoor moet ze zaterdag bij de eerste tien eindigen. Lukt dat niet, dan is het olympische ticket voor Wegman.

Wegman en Leenders uitgeschakeld

Voor Wegman, die eerder al wel voldeed aan de eis van NOC*NSF, en Claudia Leenders viel het doek. De druiven waren vooral zuur voor Wegman. Ze werd in de eerste run 21ste (beste 20 door) en elfde in de herkansingen (beste 10 door). Ze kwam 0,25 seconden tekort. Leenders werd 38ste.

Joris Otten kwam niet in de buurt van de halve finales in de C1. De Helmonder werd 60ste in de kwalificatie. De beste dertig komen zaterdag weer in actie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl