Max Verstappen Red Bull Content Pool

Max Verstappen krijgt bij de Grand Prix van Rusland weer de beschikking over een verbeterde versie van de Honda-motor. De verbrandingsmotor van de Spec 4 ICE wordt vervangen. Als gevolg van de motorwissel wordt Verstappen zondag tijdens de race in Sotsji vijf plaatsen teruggezet in de startopstelling.

De motorupdate is nu doorgevoerd omdat er volgens Verstappen dit weekend weinig valt te halen voor Red Bull. Bovendien heeft de renstal de pijlen vooral gericht op de Grand Prix van Japan over twee weken, de thuisrace van motorleverancier Honda.

'Top zijn op Suzuka'

"Voor Honda is die race heel belangrijk", zegt Verstappen op zijn officiële website. "We hebben daar in mijn Formule 1-tijd nog nooit gewonnen, maar we gaan er alles aan doen om daar sterk voor de dag te komen. Het zou fantastisch zijn als alles op zijn plek valt op Suzuka."

Max Verstappen (rechts) 'feliciteert' Sebastian Vettel, afgelopen zondag, met diens zege bij de GP van Singapore Red Bull Content Pool

Verstappen legt uit dat de motorwissel met bijbehorende straf een ingecalculeerd risico is. "Veel pijn gaat het ons niet doen hier. Want je kunt hier wel inhalen, zo bleek vorig jaar toen ik achteraan startte. En ik ga hier normaal gesproken toch niet winnen, dus dan moet je realistisch zijn", aldus de Limburger.

Verstappens teamgenoot Alexander Albon levert eveneens vijf startplekken in en hetzelfde geldt voor Pierre Gasly van Toro Rosso. Ook zij krijgen de beschikking over verbeterde motoren.

Ook al gridstraf in Monza

De Rus Daniil Kvyat moet voor eigen publiek zelfs helemaal achteraan starten. Bij Kvyat wordt, afgezien van de batterij, de hele aandrijving vervangen. Een coureur mag reglementair drie keer per seizoen van motor wisselen, bij elke volgende keer volgt een straf.

Max Verstappen bij de training in Monza AFP

Begin september kreeg Verstappen bij de Grand Prix van Italië in Monza voor de vierde keer dit seizoen een nieuwe motor. Het ging toen om een algehele vervanging en daarom moest de Nederlander toen helemaal achteraan starten. Een inhaalrace bracht hem uiteindelijk naar de achtste plek.

STER reclame