Politieonderzoek bij het ziekenhuis in Oostburg
In samenwerking met
Omroep Zeeland
NOS NieuwsAangepast

Man overlijdt na Zeeuwse healingsessie, drie verdachten aangehouden

In het Zeeuwse IJzendijke is vannacht een man overleden na een healingsessie in zijn woning. De man raakte onwel en werd door een aantal mensen bij het poliklinisch ziekenhuis in Oostburg afgeleverd. Vandaar is hij naar een ziekenhuis in Gent overgebracht. Hij overleed korte tijd later.

Naar aanleiding van het overlijden zijn drie mannen aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij zijn overlijden.

De politie onderzoekt de precieze toedracht van het incident. Dat gebeurt in de woning en bij het ziekenhuis in Oostburg, waar de man rond 03.00 uur werd afgeleverd. Volgens de politie hebben getuigen tegenstrijdige verklaringen afgelegd over wat er is gebeurd. Wel is duidelijk dat de man hallucinerende middelen heeft gebruikt.

Healing is een overkoepelende term voor allerlei alternatieve geneeswijzen, waar bijvoorbeeld rituele behandelmethoden als reiki en magnetiseren onder vallen. De laatste tijd is het drinken van ayahuasca-thee op healingsessies populair. In de thee zitten bestanddelen van harddrugs.

Advertentie via Ster.nl