Juventus-trainer Maurizio Sarri laat zijn ploegen doorgaans aantrekkelijk spelen

Sarriball is ver te zoeken bij De Ligts Juventus, dat nipt wint in Brescia

Wanneer zien we eindelijk de hand van Maurizio Sarri bij Juventus? De Italiaanse grootmacht presteert naar behoren, maar overtuigend was het ook dinsdagavond tegen Brescia niet, ondanks de 2-1 zege.

Met de aanstelling van Sarri probeert Juventus het imago verder te verfijnen. De Italiaanse trainer laat zijn ploegen doorgaans aanvallend en aantrekkelijk voetbal spelen, in tegenstelling tot voorganger Massimiliano Allegri. Er is zelfs een term voor: Sarriball.

In Turijn lukt - of wil hij - dat echter nog niet.

Juventus oogde in de eerste weken van het seizoen allesbehalve flitsend en won met minimaal verschil van mindere goden Parma en Hellas Verona, speelde doelpuntloos gelijk tegen hekkensluiter Fiorentina en had een eigen goal van Kalidou Koulibaly nodig om van Napoli te winnen.

Vroege achterstand

Ook in Brescia, waar de lichtgeblesseerde Cristiano Ronaldo ontbrak, ging het niet van een leien dakje. Bij de thuisclub debuteerde Mario Balotelli na een schorsing van vier wedstrijden, die hij nog had overgehouden aan zijn Franse avontuur.

In de vierde minuut gunde de Juventus-verdediging Alfredo Donnarumma in het strafschopgebied alle tijd en ruimte om de 1-0 te maken.

Matthijs de Ligt viert de eigen goal van Brescia (1-1)

De gelijkmaker, vijf minuten voor rust, werd Juventus geschonken door Brescia-verdediger Jhon Chancellor, die de bal in eigen doel werkte. Tot grote vreugde van Matthijs de Ligt, die de volledige wedstrijd speelde.

Twintig minuten na rust bezorgde Miralem Pjanic de bezoekers vervolgens de overwinning. De Bosniër schoot de rebound van een vrije trap hard binnen.

Door de zege in Brescia neemt Juventus de koppositie voorlopig over van Internazionale, dat echter een wedstrijd minder heeft gespeeld. De ploeg uit Milaan komt woensdagavond in actie tegen Lazio.

Klein beetje geduld

Sarri, die uit voorzorg zijn licht geblesseerde smaakmaker Cristiano Ronaldo thuis liet, sprak na afloop bemoedigende woorden over De Ligt.

"Hij maakt progressie, maar we moeten nog een klein beetje geduld met hem hebben. Hij is zeer jong en afkomstig van Ajax dat een heel andere manier van voetballen heeft. Hij is fenomenaal, maar nog niet helemaal klaar. Vergeet niet dat een speler als Kalidou Koulibaly in zijn eerste maanden in de Serie A bij Napoli ook een beetje heeft geworsteld."

Verona-Udinese

Eerder op de dinsdagavond speelden Hellas Verona en Udinese doelpuntloos gelijk. Bij Verona speelde Sofyan Amrabat de hele wedstrijd, Bram Nuytinck zat bij Udinese negentig minuten op de bank.