NOS Wielrennen

Amerikaanse ongrijpbaar voor Oranje-wielrensters bij WK tijdrijden

Amerikaanse Dygert troeft Oranje-wielrensters af bij WK tijdrijden

Het is Annemiek van Vleuten niet gelukt om voor de derde keer op rij wereldkampioene tijdrijden te worden. Net als Anna van der Breggen beet ze zich in Harrogate stuk op een fantastische tijd van Chloé Dygert.

De 22-jarige Amerikaanse legde de heuvelachtige 30,3 kilometers af in 42 minuten en 11 seconden. Van der Breggen pakte op anderhalve minuut voor de vierde keer het zilver en favoriet Van Vleuten op bijna twee minuten het brons.

Binnendoor gereden?

Lucinda Brand moest genoegen nemen met de achtste plaats en kwam Dygert na afloop tegen. Ze kon niet geloven dat de Amerikaanse zo snel had gereden. "Ik vroeg haar: ben je binnendoor gereden ofzo?"

Bekijk in de videocarrousel hieronder interviews met Lucinda Brand, Chloé Dygert, Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten en bondscoach Loes Gunnewijk.

Voor Dygert was de race een uitstapje. Ze is wereldkampioene op de baan op de ploegenachtervolging en individuele achtervolging en richt zich volledig op de Olympische Spelen van 2020.

Nederlandsen geven alles

Na veertien kilometer had Dygert al meer dan een minuut te pakken op haar Nederlandse achtervolgers. Vervolgens hield Van der Breggen de schade beperkt, maar meer dan zilver zat er nimmer in.

Van Vleuten kwam maar niet dichterbij. Ze kwam kapot over de finish in de wetenschap dat ze haar titel kwijt is.

Pro Shots
Annemiek van Vleuten komt gebroken over de finish

Het was vooraf nog even twijfelachtige of de race wel door kon gaan vanwege hevig noodweer. Bij de beloften zorgden plassen water voor veel overlast en gevaarlijke situaties.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl