Het volleybalteam van Polen, wereldkampioen in 2014 en 2018
NOS Sport

Poolse premier leent vliegtuig uit aan gestrande volleyballers

De Poolse volleyballers kunnen het EK met een gerust hart vervolgen. Het team kon plotseling niet meer naar Ljubljana vliegen, maar de president schiet nu te hulp.

Door geldproblemen bij Adria Airways worden voorlopig alle vluchten geschrapt, waaronder die van de Poolse ploeg van Amsterdam naar de Sloveense hoofdstad. Daar wacht donderdag het gastland in de halve finales van het EK.

Premier Mateusz Morawiecki ondernam meteen actie en stelde het regeringstoestel beschikbaar om de mannen zo snel mogelijk veilig naar Ljubljana te brengen, zodat de voorbereiding op het duel verder niet wordt verstoord.

Wereldkampioen Polen wist dit EK al zijn zes wedstrijden overtuigend te winnen, waaronder in een bomvol Ahoy van Nederland. De Belgische bondscoach Vital Heynen bedankte de president op Twitter namens de ploeg.

"Wat een geweldig gevoel geeft het als we echt van iedereen in Polen steun krijgen. Bedankt aan alle fans. Bedankt, premier. Ik hoop dat ik je over een paar dagen mijn medaille kan geven."

Bekijk hier hoe Polen eerder in het toernooi van Nederland won:

Volleyballers verliezen in volgepakt Ahoy EK-duel van Polen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl