Een leerling-monteur aan het werk Hollandse Hoogte | Bart Eijgenhuijsen

Mbo'ers moeten evenveel stagevergoeding krijgen als hbo'ers en universitaire studenten, vinden PvdA en D66. Volgens de partijen zijn verschillen van een paar honderd euro per maand nu geen uitzondering.

De Kamerleden Kirsten van den Hul (PvdA) en Paul van Meenen (D66) schrijven in een ingezonden stuk in het AD dat dit moet veranderen. Zij vinden dat mbo'ers, die "net zo hard werken en net zo veel uren maken als alle andere stagiairs" een gelijke behandeling verdienen.

Uitgangspunt

Minister Van Onderwijs Van Engelshoven deelt de zorgen over de ongelijke stagevergoeding en roept de werkgevers op hier wat aan de doen. "Gelijke stagevergoeding moet het uitgangspunt zijn", stelt de minister.

De Kamerleden wijzen op de gemeente Leiden, waar is besloten om stagiairs allemaal dezelfde vergoeding te geven, ongeacht hun opleiding. "Zij lijken hiermee een primeur te pakken te hebben."

De twee partijen zullen in een debat over het mbo, deze week in de Tweede Kamer, aan minister Van Engelshoven vragen om het probleem aan te pakken.

STER reclame