Doelpuntenmaker Trent Alexander-Arnold krijgt een knuffel van Virgil van Dijk

Liverpool wint topper bij Chelsea, nederlaag Manchester United

Liverpool is ook na de zesde speelronde in de Premier League zonder puntenverlies. De winnaar van de Champions League won de topper bij Chelsea met 2-1 en staat weer vijf punten voor op achtervolger en titelhouder Manchester City, dat gisteren uithaalde tegen Watford.

Na een kwartier opende Trent Alexander-Arnold de score voor Liverpool uit een vrije trap die hij in de uiterste hoek liet neerploffen. Even later dacht César Azpilicueta gelijk te hebben gemaakt. Helaas voor de 'Blues' stond twee fases eerder Mount Mason met een teen buitenspel. Tot overmaat van ramp kopte Roberto Firmino kort daarop de 0-2 binnen.

In de tweede helft was Chelsea beter. N'Golo Kanté bracht de spanning terug met een schitterende rush en dito schot, maar de reeks aan kansen die volgde leverde niets op.

Vijftien zeges op rij

Liverpool bleef door de overwinning niet alleen dit seizoen ongeslagen in de Premier League, maar boekte ook zijn vijftiende competitiezege op rij en heeft het record van Manchester City uit 2017 - een reeks van achttien wedstrijden zonder averij - in zicht gekregen.

Voor Chelsea-trainer Frank Lampard liggen de kaarten veel minder fraai. Onder zijn bewind heeft de Londense topclub geen van de eerste vier thuisduels in de Premier League weten te winnen en dat is sinds 1988 geen trainer van Chelsea overkomen. Chelsea staat elfde met twee zeges, twee gelijkspelen en twee nederlagen.

Arsenal toont karakter

Arsenal kwam thuis tegen Aston Villa niet alleen op achterstand, maar verloor kort voor rust ook nog Ainsley Maitland-Niles met een tweede gele kaart. De 'Gunners' kwamen in de tweede helft via een penalty op gelijke hoogte, maar keken na de treffer van Wesley Moraes na een uur opnieuw tegen een achterstand aan.

Pierre-Emerick Aubameyang is blij met zijn winnende goal

Arsenal gaf niet op en vocht zich knap terug. Doelpunten in de laatste tien minuten van Calum Chambers en Pierre-Emerick Aubameyang, die raak schoot uit een vrije trap, hielpen de ploeg alsnog aan drie punten.

Nederlaag Manchester United

Manchester United ging bij West Ham United met 2-0 onderuit. Het zoveelste teleurstellende resultaat voor de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer, die met slechts acht punten uit zes duels vooralsnog een middenmoter is in de Premier League. West Ham United staat vijfde met elf punten, evenveel als nummer drie Leicester City en nummer vier Arsenal.

In Londen velden Andrei Jarmolenko en Aaron Cresswell het vonnis over United, waar Paul Pogba, Anthony Martial en Luke Shaw door blessures ontbraken en na een uur Marcus Rashford uitviel met een spierkwetsuur.