Strafschop helpt vermoeid ogend AZ langs ADO Den haag

AZ heeft in de eredivisie zijn vierde overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg uit Alkmaar won met 1-0 bij ADO Den Haag.

Bekijk de samenvatting van ADO Den Haag - AZ

De eerste helft in Den Haag, waar AZ dit seizoen ook zijn thuisduels speelt vanwege het ingestorte dak van het eigen onderkomen, was niet al te boeiend. De bezoekers oogden drie dagen na het zware Europa league-duel in Servië tegen Partizan Belgrado vermoeid en ADO loerde vooral via de snelle Crysencio Summerville op de counter.

Initiatief

Na rust nam AZ alsnog het initiatief en dat leverde ook kansen op. Calvin Stengs schoot rakelings naast, een volley van Albert Gudmundsson ging over en Shaquille Pinas werkte de bal bijna in eigen doel, maar werd gered door een knappe reflex van doelman Luuk Koopmans.

In de slotfase scoorde AZ alsnog. Invaller Bilal Ould-Chikh ging tegen Gudmundsson aanhangen en veroorzaakte zo een strafschop die goed besteed was aan AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners.

Koopmeiners houdt penaltytips voor zichzelf, ADO zit stuk

Door de overwinning is AZ opgerukt naar de vierde plaats van de ranglijst, op één punt van Ajax, PSV en Vitesse, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld.