Feyenoord mazzelt met punt in Emmen na spectaculaire Drentse comeback

Bekijk de samenvatting van FC Emmen - Feyenoord

Feyenoord heeft op de valreep een zwaarbevochten punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Emmen. Jens Toornstra tekende ver in de extra tijd voor de gelijkmaker (3-3).

Als iemand na afloop opgelucht kon ademhalen na dat gelijkspel was het Marcos Senesi. Nog nooit betaalde Feyenoord zo veel voor een verdediger als de zeven miljoen euro voor de Argentijn een maand geleden. Maar zijn eredivisiedebuut na rust werd op het veelbesproken kunstgras een grote deceptie.

Amper gewend aan de ondergrond had de linkspoot al geel te pakken. Nadat hij vijf minuten na zijn entree een stuit verkeerd had ingeschat, raakte hij de alerte Luciano Slagveer. Met die kaart op zak durfde hij Slagveer een paar minuten later niet aan te pakken, waarna de snelle buitenspeler de Drentse wederopstanding voltooide (3-2).

Bekijk hieronder de reacties na de wedstrijd.

FC Emmen had de eerste twintig minuten van de wedstrijd helemaal niets in te brengen. Orkun Kökçü ramde een rebound binnen nadat een schot van Steven Berghuis was gesmoord, Luciano Narsingh trapte hard en hoog raak na terugleggen van Berghuis (0-2).

Het leek zo de wedstrijd te worden van Kökçü, die vorig jaar in Emmen met een goal debuteerde in Feyenoord 1 en inmiddels een vaste waarde is. De Turk had met een prachtige dieptebal op Berghuis ook al de tweede Rotterdamse goal ingeleid.

Feyenoord verzuimt verder uit te lopen

Dat Feyenoord niet voor rust nog een paar goals maakte, was vooral te wijten aan een uiterst ongelukkig optreden van Sam Larsson. Op aangeven van Renato Tapia mikte hij voor leeg doel, later raakte hij vrij voor Dennis Telgenkamp de lat.

Luciano Slagveer heeft Emmen op 3-2 gezet tegen Feyenoord

Het kwaad was bij die tweede actie van Larsson echter al geschied voor de Rotterdammers. Bij het eerste aanvallende wapenfeit van de thuisclub pikte Robbert de Vos de bal op. Uitgerekend hij, opgeleid bij Feyenoord, kapte naar binnen en verschalkte Kenneth Vermeer met een trap in de bovenhoek.

Sergio Peña zorgde tien minuten later voor het absolute hoogtepunt van de middag, toen hem door de Feyenoord-defensie alle ruimte werd geboden eens lekker uit te halen. Zijn schot verdween kiezelhard de winkelhaak in.

Er hadden nog meer goals kunnen vallen. Na een schuiver van Glenn Bijl tegen de paal schoot De Vos te slap in waardoor Vermeer kon redden, Michael de Leeuw duwde Edgar Ié toen hij de 3-2 dacht binnen te koppen.

Rood Heylen

Die onvermijdelijke tegentreffer kreeg Feyenoord na rust dus alsnog om de oren, waarna Emmen zich in het laatste kwart beperkte tot verdedigen. Michaël Heylen moest het vasthouden van de doorgebroken Naoufal Bannis een kwartier voor tijd met rood bekopen, maar Telgenkamp leek niet te kloppen in het Drentse doel.

Feyenoord, met de wedstrijd van donderdag tegen Rangers in de benen, ging in de laatste minuten alles-of-niets spelen. Met zelfs doelman Vermeer mee naar voren kreeg Jens Toornstra de bal voor zijn voeten, die alle Rotterdamse frustraties van zich af schoot met een steenhard schot tussen de palen (3-3).