Chidera Ejuke slalomt door de verdediging van FC Utrecht

FC Utrecht houdt stand tegen sterk Heerenveen: 1-1

Heerenveen-FC Utrecht

De wedstrijd tussen sc Heerenveen en FC Utrecht heeft geen winnaar opgeleverd: 1-1. Met dat resultaat deden de Friezen zichzelf in het Abe Lenstra-stadion iets tekort.

In de aantrekkelijke opening was Adrián Dalmau namens FC Utrecht een paar keer dicht bij de 0-1. Zo omspeelde de Spanjaard na een klunzige terugspeelbal van Rodney Kongolo doelman Warner Hahn, maar Ibrahim Dresevic bracht redding op de doellijn.

Gyrano Kerk stift de bal over doelman Warner Hahn

Waar Dalmau nog geen succes kende, had de snelle Gyrano Kerk dat even later wel. Hij ontsnapte over links na een mooie pass van Leon Guwara en stiftte de bal beheerst over de uitlopende Hahn.

Chidera Ejuke maakte na een half uur gelijk. Na een prima voorbereiding van Mitchell van Bergen - de eerste geslaagde actie van de Friezen over de flanken - schoof de Nigeriaan de bal in de hoek.

Doelpuntenmaker Ejuke viert zijn goal met Odgaard en Van Bergen

In de 43ste minuuut was er in het Abe Lenstra-stadion een ovationeel applaus voor Fernando Ricksen, die woensdag op 43-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van de spierziekte ALS.

Na de vermakelijke eerste helft moest Utrecht na rust achteruit, maar verdedigend bleven de Domstedelingen prima staan. Over de flanken kwam Heerenveen er amper door en in het centrum werd alles geblokt.

Penalty

De grootste kans op de winst was desondanks voor Heerenveen: Rico Strieder gaf Jens Odgaard een onnodige beuk in het strafschopgebied en de bal ging op de stip.

Odgaard nam de penalty zelf, maar diens inzet werd door doelman Maarten Paes knap uit de hoek geranseld. Ook de rebound was niet aan Odgaard besteed, waarna de ongelukkige Deen een paar minuten later werd gewisseld.

Zijn vervanger was Anders Dreyer en niet de Vietnamese nieuwkomer Doan Van Hau, die een groot deel van de tweede helft warmliep. Het is dus nog even wachten tot de eerste Vietnamees in de geschiedenis van de eredivisie zijn debuut gemaakt.

In blessuretijd had Utrecht nog een enorme kans op een onverdiend doelpunt, maar doelman Warner Hahn redde met een knappe reflex op een inzet van Bart Ramselaar.