Stefan de Vrij

Inter wint Milanese derby, reserve De Ligt ziet moeizame zege van Juve

Internazionale heeft ook zijn vierde competitieduel gewonnen. In een boeiende derby werd AC Milan met 2-0 verslagen.

Inter, met Stefan de Vrij in de basis, was voor rust het dichtst bij succes. Danilo D'Ambrosio raakte in kansrijke positie de paal en dwong met een omhaal doelman Gianluigi Donnarumma tot een redding. Lautaro Martínez tikte daarna wel in, maar zijn goal werd wegens buitenspel afgekeurd.

Bij counters van Milan kwam vooral veel gevaar van Hakan Çalhanoglu, die een goal afgekeurd zag worden en na een rush werd gestuit door Kwadwo Asamoah.

Marcelo Brozovic opende na rust de score met een van richting veranderd schot, waarna Inter sterker bleef. Romelu Lukaku gooide het duel in het slot met een fraaie kopbal waarna Antonoi Candreva in de extra tijd nog de paal trof.

Juve wint weer eens

Eerder op de avond won Juventus weer eens na twee teleurstellende remises in een week. De club uit Turijn versloeg thuis met de nodige moeite Hellas Verona: 2-1.

Cristiano Ronaldo heeft Juventus op 2-1 geschoten tegen Hellas Verona

Na de 0-0 tegen Fiorentina en de 2-2 in Madrid tegen Atlético in de Champions League gaf trainer Maurizio Sarri vijf spelers rust. Matthijs de Ligt was een van hen en zag vanaf de reservebank hoe zijn vervanger Semih Demiral in de fout ging. De jonge Turkse verdediger verkeek zich op een steekpassje van Sofyan Amrabat en bracht daarbij Samuel Di Carmine ten val.

De strafschop leverde de voorsprong op voor de bezoekers uit Verona, maar dat ging niet zomaar. Di Carmine raakte vanaf elf meter de paal en Darko Lazovic ramde de rebound op de lat. Net toen het gevaar geweken leek, vond Miguel Veloso met een vlammende volley toch nog de kruising achter doelman Gianluigi Buffon.

Sofyan Amrabat namens Hellas Verona in een fel duel met Blaise Matuidi

Toch kwam het goed voor Juventus. Serie-A-debutant Aaron Ramsey maakte voor rust gelijk met een van richting veranderd schot en kort na rust mocht Ronaldo aanleggen van elf meter voor de 2-1.

Ook na de achterstand bleef Hellas brutaal aanvallen, wat nog een paar keer leidde tot hachelijke situaties voor het doel van Buffon. Met kunst- en vliegwerk en het nodige fortuin hield de 41-jarige veteraan, in zijn eerste wedstrijd dit seizoen, zijn doel schoon.

Terug aan kop

Voor het eerst in 552 dagen begon Juventus niet als (mede-)koploper aan een speeldag in de Serie A. Door de zege op Hellas Verona was het weer even terug op die vertrouwde plek. Maar door de zege op stadgenoot AC Milan nam Internazionale de koppositie weer over.