NOS Sport

Oranje klaar op EK volleybal na nederlaag tegen Duitsland

Volleyballers stranden in achtste finales EK na viersetter tegen Duitsland

De Nederlandse volleybalmannen hebben de clash met Duitsland in de achtste finales van het EK volleybal verloren. In Apeldoorn waren de Duitsers in vier sets te sterk: 17-25, 22-25, 32-30, 23-25.

Nederland kwam moeilijk op gang in het duel. Nadat de eerste set tegen de de nummer twee van het afgelopen EK kansloos verloren was, begon het iets beter te lopen bij Oranje.

De ploeg van bondscoach Roberto Piazza kwam in de tweede set op 21-20, maar na twee fouten in de passing en een fortuinlijke Duitse netservice was setwinst ineens weer ver weg. Duitsland profiteerde van het geluk, sleepte de tweede set binnen en kwam zodoende op 2-0.

Comeback

Ook in de derde set verspeelde Oranje een voorsprong. In de slotfase van die set stond het 23-20, de Duitsers konden zelfs severen voor de set, maar Nederland overleefde zes matchpoints. Oranje hield stand en sleepte uiteindelijk met 32-30 de derde set binnen.

Nederland leek vervolgens even op weg om een vijfsetter uit het vuur te slepen, na een sterk optreden in set vier. Daarin kon het kwartje beide kanten opvallen, maar Duitsland sloeg na een sterke slotfase alsnog toe en verzekerde zich van een plek in de kwartfinales van het EK.

Teleurstelling bij Oranje na de uitschakeling op het EK

De teleurstelling bij Oranje na afloop was groot. "In de eerste set maakten we te veel fouten en speelden we nerveus", aldus bondscoach Roberto Piazza. "Daarna werd het beter. We waren dichtbij, maar we konden hun aanvallen net niet voldoende pareren."

"Dit is superfrustrerend", aldus Wessel Keemink. "We speelden het hele toernooi goed, maar verliezen in eigen huis tegen Duitsland. Dat is ontzettend zuur."

Doel niet gehaald

Het doel van de Nederlandse volleybalmannen was het bereiken van de kwartfinales, zo stelde Piazza voorafgaand aan het toernooi. Dat is niet gelukt, tot frustratie van Maarten van Garderen.

"Als we er een vijfsetter van hadden kunnen maken, dan hadden we met onze goede conditie nog een kans gehad. Nu stranden we in de achtste finales."

Bekijk hier de reacties van Wessel Keemink, Maarten van Garderen en bondscoach Piazza:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl