ANP
NOS Nieuws

Veel rouwadvertenties in kranten voor advocaat Derk Wiersum

In de weekendkranten hebben tientallen advocaten een rouwadvertentie geplaatst voor hun geliquideerde collega Derk Wiersum. In NRC is een dubbele pagina gewijd aan de advertenties. De bovenste is van de weduwe en kinderen van de advocaat, die met een zwart hartje hun gevoelens tot uiting brengen.

Wiersum werd woensdag bij zijn huis in Amsterdam op straat doodgeschoten. Hij werkte als advocaat voor kroongetuige Nabil B. in de zaak tegen de gezochte moordenaar Redouan Taghi.

Veel vakgenoten en oud-collega's schrijven in de kranten verbijsterd en verdrietig te zijn. Twee kantoren waar Wiersum werkte hebben samen een advertentie geplaatst: "Onze oud-kantoorgenoot Derk Wiersum heeft zijn diepe gevoel voor rechtvaardigheid moeten bekopen met de dood. We zijn in gedachten bij Arjette en de kinderen."

"Scherpzinnig, integer, recht door zee, loyaal en bovenal een ontzettend fijn mens. Dankbaar voor zijn warme vriendschap en de tijd die we samen hebben gewerkt", staat in een andere.

De basisschool van Wiersums kinderen heeft een gedicht geplaatst met de titel Vader voor altijd.

NRC
Uitsnede van de pagina met rouwadvertenties voor Derk Wiersum in NRC

Ook zijn er rouwadvertenties van koepelorganisatie de Rechtspraak, de rechtbank Zeeland-West-Brabant (waar Wiersum plaatsvervangend rechter was), de dekens van Nederlandse orde van advocaten, de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten en het College van procureurs-generaal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl