Ten Hag omschrijft PSV: 'Achterin blok van zes en voorin vier cowboys'

Vorig jaar kreeg Ajax met 3-0 een pak op de broek bij PSV, maar dat weerhoudt trainer Erik ten Hag er niet van om zijn ploeg zondag weer vol op de aanval te halen spelen in Eindhoven. "Dat doen we tegen Real, Juventus en Lille, dus ook tegen PSV."

Ten Hag is zich er wel van bewust dat PSV met name voorin gevaarlijk kan zijn met Donyell Malen, Mohamed Ihattaren, Bruma en Steven Bergwijn. "Hun aanval springt in het oog ja... Achterin hebben ze een blok van zes en voorin vier cowboys."

Gaat het bij PSV over cowboys, bij Ajax was er dinsdag sprake van circusvoetbal, aldus Ten Hag. "Ik houd van attractief voetbal en als het functioneel is, houd ik ook van trucjes. Maar daar zijn we dinsdag wat in doorgeslagen. Dan wordt het een doel in plaats van een middel."

Van de Beek nog vraagteken

Of Donny van de Beek weer mee kan doen tegen PSV is nog niet zeker. Hij is net terug van een hamstringblessure. "Ik ga geen risico met hem nemen. PSV is belangrijk, maar er komen nog meer belangrijke duels aan", aldus Ten Hag.

Ten Hag: 'Ga tegen PSV geen risico nemen met Van de Beek'

Hakim Ziyech, die ook met hamstringklachten kampt, is wel inzetbaar en ook Lisandro Martínez, die het Champions League-duel met Lille OSC niet kon uitspelen, is gewoon van de partij.

Ajax en PSV gaan samen aan de leiding in de eredivisie met dertien punten uit vijf duels. Allebei wonnen ze vier keer en speelden ze een keer gelijk.

STER reclame