De komst van een nieuw stadion voor Feyenoord is weer een grote stap dichterbij gekomen. Het Rotterdamse architectenbureau OMA heeft het definitieve ontwerp gepresenteerd. De nieuwe voetbaltempel krijgt een prominente plaats aan de Nieuwe Maas en moet plaats bieden aan 63.000 bezoekers.

Er zijn een aantal aanpassingen gedaan ten opzichte van het 'voorlopig' ontwerp. Zo is de afstand tussen de tribunes en het veld verkleind en is er tussen de tribunes en het veld een rij stoelen toegevoegd, zo schrijft RTV Rijnmond.

Ook zijn verticale kolommen weggehaald. Er zijn alleen diagonale balken. Daardoor wordt de 'bowl-vorm' versterkt en hebben de tweede en derde ring een meer zwevend effect.

Niet alleen voetbal

Het nieuwe stadion van Feyenoord is ontworpen door het bureau van architect Rem Koolhaas. OMA spreekt van een iconisch gebouw dat niet alleen geschikt is voor voetbal. Zo kunnen er ook concerten worden gegeven.

Stadion ook geschikt voor concerten Architectenbureau OMA

Stadion Feijenoord, de club Feyenoord en de gemeente Rotterdam gaan het definitief ontwerp nu beoordelen. Als alles volgens plan verloopt moeten in april 2021 de vergunningen rond zijn en kan de bouw beginnen.

Aan het einde van het seizoen 2023/2024 moet het stadion af zijn.

STER reclame