ANP
NOS Nieuws Regio Binnenland Aangepast

Grote brand op industrieterrein Tilburg onder controle

In Tilburg is een grote brand in vier bedrijfspanden op het industrieterrein Kraaiven onder controle. Iets voor 9.30 uur gaf de brandweer het sein brand meester af.

Wel is de schade op het bedrijventerrein groot en zal de brandweer nog een flink deel van de dag bezig zijn met nablussen.

De brand ontstond kort na 03.00 uur in het pand van de industriële banketbakkerij Maître Paul. Daarna sloeg de brand over naar een oliehandel, wat leidde tot meerdere explosies en een gigantische vlammenzee.

De brandweer rukte met zo'n tachtig man uit naar het industrieterrein en de directe omgeving werd afgezet. In eerste instantie hadden de hulpdiensten moeite de brand onder controle te krijgen, waardoor het vuur kon overslaan naar in totaal vier bedrijven.

Bekijk hier de beelden van de brand:

Enorme vlammenzee in Tilburg

Volgens Omroep Brabant waren er zo'n vijftien medewerkers aan het werk in het pand van Maître Paul toen de brand uitbrak. Zij kregen pas door dat er brand was toen er brandweermannen binnenstapten. De brandweer was gewaarschuwd door een melding van een automatische brandmelder.

Ook de luchtmacht hielp mee bij het bestrijden van de brand: er werd een schuimblusvoertuig van vliegbasis Gilze-Rijen ingezet. Om 04.30 uur werd een NL-Alert verstuurd vanwege de brand. Daar werden Tilburgers wakker van, bleek uit reacties op sociale media:

De brand leidde tot een flinke rookwolk die tot tot in Breda te zien was. Mensen in de buurt kregen het advies om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Onder meer in het Tilburgse stadsdeel Reeshof daalden roetdeeltjes neer. De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant adviseert de deeltjes weg te spoelen en vervolgens de handen te wassen.

Vanwege de stank door rook en de roetdeeltjes blijft het Reeshof College vandaag dicht en vervallen alle lessen. De school ligt op ongeveer 8 kilometer van de getroffen bedrijven, maar het stinkt er te erg om de lessen te laten doorgaan, schrijft Omroep Brabant. Bij een andere school, op ruim 6 kilometer van het industrieterrein, vielen de eerste drie lesuren uit.

De brandweer houdt met metingen in de gaten of er mogelijk gevaarlijke stoffen in de lucht zijn. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van de brand is.

De rookwolk van de brand in Tilburg, gezien vanuit Breda NOS

STER reclame