Sanne Keizer tracht redding te brengen fivb.com

Sanne Keizer en Madelein Meppelink hebben deelname aan de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio nog niet weten veilig te stellen. Het duo leed bij het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in het Chinese Hayang, waar twee olympische tickets te verdienen zijn, in de tweede groepsfase twee nederlagen en dat betekende uitschakeling.

De eerste verliespartij van de dag was tegen het Letse koppel Tina Graudina/Anastasija Kravcenoka: 18-21, 16-21. Daarna bleken ook Wang Fan en Xia Xinyi uit China een maatje te groot: 19-21, 18-21.

Mannen wel door

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen verging het beter. Het Nederlandse koppel, dat in 2016 in Rio olympisch brons veroverde, had aan de 21-15, 21-18 overwinning op de Chileense neven Marco en Esteban Grimalt genoeg om de laatste acht te bereiken.

De tweede groepswedstrijd deed er niet meer toe en die sloegen de Nederlanders dan ook graag over, daar Meeuwsen zich niet helemaal fit voelde. Het toernooi gaat nu verder met twee poules van vier. Brouwer en Meeuwsen treffen als eerste de Letten Martin Plavins en Edgars Tocs.

STER reclame