Stam: 'Verwacht een mooie, beladen sfeer'

Rond de Europa League-confrontatie tussen Rangers FC en Feyenoord gaat het eigenlijk maar over één ding: het overlijden van Fernando Ricksen. De Nederlandse oud-speler van Rangers overleed woensdag aan de gevolgen van de spierziekte ALS.

Een delegatie van Feyenoord, met onder anderen trainer Jaap Stam en spelers Steven Berghuis en Eric Botteghin, legde bloemen en een shirt neer bij de gedenkplek ter nagedachtenis aan Ricksen bij het stadion van Rangers.

"Het zal een extra dimensie aan de wedstrijd geven", denkt Feyenoord-trainer Jaap Stam. "Fernando was geliefd bij de fans hier, die willen een eerbetoon aan hem brengen. Wij zullen het in aanloop naar de wedstrijd ook benoemen richting de spelers. Maar uiteindelijk moet het geen rol spelen en moeten we denken aan onze eigen wedstrijd."

Stam, Gerrard en Van Bommel roemen 'gouden gozer' Ricksen

Zowel Feyenoord als de Rangers is gebaat bij een goede start van de Europese campagne. Stam: "Ik zie zeker kansen, we komen om te winnen. We gaan ons niet aanpassen, dat hoeft niet. We willen vooruit en laten zien wat we kunnen. Maar daarbij moeten we wel ons hoofd gebruiken."

Berghuis terug bij Feyenoord

Aanvaller Steven Berghuis ontbrak afgelopen weekend tegen ADO Den Haag wegens knieklachten, maar is er in Schotland weer bij. Hij hoopt dat het aanzien van Feyenoord weer zal groeien in Europa, maar waakt voor te veel optimisme.

"Na wat we de afgelopen jaren hebben laten zien in Europa, kunnen we niet zeggen dat we hier zomaar even winnen. Als speler, team en club kun je je testen in dit soort wedstrijden. We zullen mee moeten gaan in de sfeer hier en er veel energie in stoppen. Een resultaat halen is belangrijk voor Feyenoord."

Steven Gerrard in een Feyenoordshirt: weten ze dat wel in Glasgow?

STER reclame